Bertil Weitz

Född 18 februari 1921 i Malmö. Efter studenten 1940 påbörjade Bertil sina studier på Handelshögskolan i Stockholm. Han tog examen 1948 och hans första anställning kom att bli på Stockholms Kravattfabrik AB. Ett bolag som tillverkade den tidens exklusiva och moderna slipsar och som var innehavare av vissa engelska klädesagenturer. Ett av de exklusiva märkena var Cox More.

Ett fåtal år efter anställningen fick Bertil erbjudande att köpa och ta över bolaget, ägaren var till åren och och hade något vacklande hälsa. Bertil utvecklade och drev företaget med framgång fram till början av 70-talet då han drabbades av en mindre stroke. Denna fick honom att väsentligt dra ner på sitt arbete. Senare sålde han bolaget till en branschkollega. Vid denna tidpunkt var all tillverkning redan flyttad till utlandet.

Bertil träffade sin hustru Mary-Anne Gyllenstierna i Falsterbo i slutet på 40-talet. De gifte sig 1951. Paret fick inga barn och lämnade inga arvingar efter sig. Den kvarlåtenskap som fanns efter Mary-Anne, delvis ärvd och delvis egen, har därför avsatts till en gemensam stiftelse. Bertil dog i cancer 1 juni 1997.

Mary-Anne Gyllenstierna

Född 27 maj 1926 i Malmö. Mary-Annes föräldrar var Stig och Maud Gyllenstierna. Hon gick i skola i Malmö. Före äktenskapet med Bertil arbetade hon som fotomodell för pälsar bland annat. Mary-Anne gick också på Scenskola vilket gav henne en del film- och teaterroller både i Malmö och i Stockholm. Mary-Anne gifte sig 1951 med Bertil Weithz. Paret tog det gemensamma namnet Weitz - utan h. Bertil drev eget bolag vilket ledde till att Mary-Anne var hemmafru resten av sitt liv.

Paret bodde på Lidingö utanför Stockholm fram till 1979 då de flyttade till Skåne och Helsingborg, de hade även ett sommarhus i Torekov. Mary-Anne levde efter Bertils död kvar i Helsingborg fram till sin död 5 oktober 2012.